Сръбски шашлик

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k113k
Сръбски шашлик1 / 2
01/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • свинско месо - 2 кг шарено
  • оцет - 400 мл
  • лук - 4 глави кромид
  • дафинов лист - 5 броя
  • бахар - 5 зърна
  • захар - 2 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете шареното свинско на едри парчета. Накиснете го в марината от солта, оцета, захарта, дафиновия лист, 1 глава нарязан лук и бахара. Свинското трябва да престои в маринатата 24 часа.

След като е престояло, нарежете останлите глави лук на половинки и разслоете на листчета. Започнете да редувате на големи шишове парче месо и лук, до изчерпване на количествата.

Загрейте много добре скара или барбекю и метнете шашлиците да се пекат, като ги обръщате от време на време и ги понамазвате с останалата марината.

Поднесете сръбския шашлик с гарнитура от картофи и салата.

Рейтинг

4.6
59
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Татяна
Татяна
Може би е вкусен, но шашлика е кавказко и арабско ястие и не може да бьде срьбски, може да е по срьбски.
13.06.2013 19:03
2