Хански шиш
Необходими продукти
  • • 1 кг свинско месо
  • • 4-5 бр. кисели краставички
  • • 200 г гъби
  • • 3-4 глави лук
  • • няколко филии еленски бут
  • За маринатата:
  • • 1/2 с.л. горчица
  • • 2 дафинови листа
  • • 1 ч.л. чубрица
  • • 1 ч.л. оцет
  • • 2-3 с.л. олио
  • • 2-3 щипки захар
  • • 2-3 щипки сол
  • • 1/2 ч.л. черен и червен пипер
Начин на приготвяне
Месото се нарязва на продълговати, еднакви парчета и се поставя в купа. От горчицата, бялото вино, черния и червения пипер, захарта, сухите и начупени дафинови листа, оцета и олиото се приготвя маринатата, в която нарязаното месо се оставя да престои 2-3 часа. Лукът и гъбите (ако са големи) се режат наполовина. В нарязания на тънки парчета еленски бут се слага от маринованото месо и се завиват рулца. Нанизват се на шиш, като се редуват с лука и гъбите, и готовите шишове се пекат на скара.

Рецептата е добавена от korneliq на 1 Февруари 2009 г.
Източник: Бон Апети
Още рецепти за:

Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
Няма коментари



© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.