Хански шиш
Необходими продукти
- • 1 кг свинско месо
- • 4-5 бр. кисели краставички
- • 200 г гъби
- • 3-4 глави лук
- • няколко филии еленски бут
- За маринатата:
- • 1/2 с.л. горчица
- • 2 дафинови листа
- • 1 ч.л. чубрица
- • 1 ч.л. оцет
- • 2-3 с.л. олио
- • 2-3 щипки захар
- • 2-3 щипки сол
- • 1/2 ч.л. черен и червен пипер
Начин на приготвяне
Месото се нарязва на продълговати, еднакви парчета и се поставя в купа. От горчицата, бялото вино, черния и червения пипер, захарта, сухите и начупени дафинови листа, оцета и олиото се приготвя маринатата, в която нарязаното месо се оставя да престои 2-3 часа. Лукът и гъбите (ако са големи) се режат наполовина. В нарязания на тънки парчета еленски бут се слага от маринованото месо и се завиват рулца. Нанизват се на шиш, като се редуват с лука и гъбите, и готовите шишове се пекат на скара.
Рецептата е добавена от korneliq на 1 Февруари 2009 г.
Източник: Бон Апети
Източник: Бон Апети
Още рецепти за:
Ястия със свинско месо ⋅ Свинско с гъби ⋅ Свинско на скара ⋅ Свински шишове и шашлици ⋅ Скара и барбекю ⋅ Мариновано месо и риба ⋅ Ястия с гъби ⋅ Българска кухня
Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
Няма коментари
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.