Бързо Лесно Вкусно При нас ще намерите много рецепти за да направите вашето хранене едно голямо удоволствие Бързо Лесно Вкусно

Рецепти за всеки вкус

Готварски рецепти за всеки ден и повод. Здравословно хранене, диети и съвети. Кулинарни рецепти от българската кухня. Народни рецепти и гозби.
 
Добави рецепта
 

Ястия с месо

 

Супи

Десерти

Чуждестранна кухня

Други рецепти

 

Полезни връзки

 

   
Начало всичко на едно място Рецепти сготви и се храни с удоволствие Диети подържаите стройна фигура Продукти кое какво е в кухнята Здраве здрав дух здраво тяло Козметика

Рецепти със свинско месо

 

Свинско с пиперки от туршия

Продукти: крехко свинско месо 1 кг, пиперки от туршия 1 кг, царевично брашно 50 г (1 кафена чашка), червен пипер 5 г (1 чаена лъжичка), мас 100 г (1/2 чаена чаша), кромид лук 200 г (4-5 глави), сол на вкус.
Почистеното от костите месо се нарязва на малки късчета, посолява се, поръсва се с червения пипер и се слага в пръстено гърне. Прибавят се нарязаният на ситно лук и се налива малко вода. Гърнето се похлупва с капак и се слага на умерен огън. Пиперките се нарязват на дребни парчета и се задушават в мазнината до омекване, поръсват се с царевичното брашно, разбъркват се няколко пъти и се прибавят към почти свареното месо. Ястието се оставя да ври още 30 минути на тих огън.

 

Странджански кебап

Продукти: свинско месо 750 г, мас 75 г (3-4 супени лъжици), кромид лук 0.500 кг (6-7 глави), домати 300 г (4-5 бр.), брашно 20 г (2 супени лъжици), вино 50 мл (1/2 винена чаша), чесън 1-2 глави, лютиви пиперки 5-6 бр., лимон 1 бр., сол на вкус.
Месото се измива със студена вода, нарязва се на кубчета и се запържва леко в сгорещената мазнина. Прибавят се последователно и се задушават дребно нарязаните кромид лук, чесън и обелени домати. Поръсва се брашното и се разбърква няколко пъти. След това се прибавят червеният пипер, лютивите пиперки, нарязаният на филийки лимон, виното и сол на вкус. Кебапът се задушава във фурна до пълно омекване на месото.

 

Друсан кебап

Продукти: свинско месо 750 г, краве масло 100 г (1/2 чаена чаша), кромид лук 300 г (4-5 глави), лютиви пиперки 5 бр., черен пипер, магданоз и сол на вкус.
Месото, нарязано на малки парченца, се слага в тенджера и се задушава в маслото до полуомекване. След това се прибавят дребно нарязаният лук, лютивите пиперки, черен пипер и сол на вкус.
Всичко това се задушава, докато поомекне лукът, като от време не време тенджерата се тръска при затворен капак. Готовият кебап се понася поръсен със ситно нарязан магданоз.

 






 

Задушена скара по сопотски

Продукти: свинско месо 750 г, гъби 250 г, краве масло 100 г, червени домати 100 г (2 бр.), праз лук 100 г (1 стрък), няколко зърна черен пипер, сол и чубрица на вкус.
Празът, нарязан на колелца, и доматите, нарязани на дребно, се задушават в мазнината. След това се прибавят гъбите, нарязани на ивички, поръсвват се със сол и чубрица и се задушават до омекване. Сместа се изсипва в гювеч и към нея се прибавят месото, предварително приготвено като шишчета и опечено на скара, и черният пипер. Гювечът се похлупва с капак и ястието се задушава около 10 минути на слаб огън.

 

Кавърма на плоча

Продукти: свинско месо от филето 750 г, кромид лук 150 г (2 глави), лютиви пиперки 5 бр., пресни гъби 150 г (1 чаена чаша), мазнина 50 г (1/4 чаена чаша), вино 50 мл (1/4 чаена чаша), червени домати 150 г (2-3 бр.), магданоз 1 връзка, чубрица, черен пиер и сол на вкус.
Месото (за предпочитане е да бъде прясно осолено) се начуква, както за шницел, посолява се и се пече върху плочата на печката, предварително намазана с мазнина. Лукът, нарязан на ситно, се задушава в мазнината до омекване. Прибавят се ситно нарязаните гъби, домати и лютиви пиперки и също се задушават до омекване. Посоляват се и се разбъркват с виното, чубрицата и магданоза. Изпеченото филе се нарязва на ивици, върху всяка от които се поставя по малко от задушената смес.

 

Кебап по шопски

Продукти: свинско месо 1 кг, растително масло 10 мл (1/2 чаена чаша), доматено пюре 10 г (1 чаена лъжичка0, лютиви пиперки 5 бр., кромид лук 200 г (2-3 глави), кисело мляко 200 г (1 чаена чаша), брашно 20 г (2 супени лъжици), червен пипер 5 г (1 чаена лъжичка), яйца 2 бр., магданоз, чубрица, черен пипер и сол на вкус.
Месото се почиства от костите и се нарязва на малки парчета, които се поръсват със сол и черен пипер и се нанизват на шишчета по 5-6 бр., като помежду им се слага късче от лютива пиперка. Така приготвените шишчета се изпърбват леко в мазнината, след което се изваждат в тавичка. В същата мазнина се задушава ситно нарязаният лук, а след това се прибавят доматеното пюре, брашното, червеният пипер и се налива топла вода или бульон. Полученият сос се посолява на вкус и след като кипне, се изсипва в тавичката с месото. Залива се с разбитите с киселото мляко яйца, поръсва се с чубрицата и отново се пече 10-15 минути. Поднася се поръсено със ситно нарязан магданоз.

 

 

 
 

Най-новите рецепти

 

Касапска яхния

Продукти: нетлъсто свинско месо 1 кг, кромид лук 350 г (3-4 глави) или малки лукчета 350-400 г, свинска мас 8- г (4 супени лъжици), брашно 10 г (1 супена лъжица), червен пипер 5 г (1 чаена лъжичка), магданоз 1/2 връзка, сол и черен пипер на вкус.
Месото, нарязано на парчета, се задушава в мазнината заедно с едро нарязания кромид лук (или обелените цели лукчета). Когато лукът омекне, се прибавя брашното, а малко по-късно - червеният пипер. Ястието се залива с топла вода, посолява се и се вари на тих огън до готовност. Към края на варенето се прибавя ситно нарязаният магданоз. При поднасянето ястието се поръсва със счукан черен пипер.

 

Свинско месо с праз

Продукти: свинско месо 750 г, свинска мас 40 г (2 супени лъжици), кромид лук 50 г (1 глава), червени домати 100 г (2 бр.) или доматено пюре 20 г (1 супена лъжица), червен пипер 5 г (1 чаена лъжичка), праз 1 кг (10 стръка), 3-4 листа от целина, брашно 10 г (ч супена лужица), черен пипер, лимонова киселина.
Месото се нарязва на средно големи парчета и се запържва леко в мазнината, след което се изважда. В същата мазниа се прибавят последователно и се задушават лукът, нарязан на ситно, целината и доматите, нарязани на дребни кубчета. Разбъркват се с червения пипер и се заливат с 1/2 чаена чаша топла вода. Сосът се посолява и в него се връща месото. Ястието се оставя да ври на тих огън, докато омекне месото. Тогава се прибавят празът, нарязан на парчета с дължина 3-4 см, предварително препеченото брашно, размито с малко студена вода, и нарязаните на ситно листа от целината. Ястието се вари още около 20 минути. Преди поднасянето се поръсва с черен пипер и разредена лимонова киселина.

 

Свинско със зелени домати

Продукти: свинско месо 750 г, растително масло 100 мл (1/2 чаена чаша), кромид лук 100 г (2 глави), картофи 0.500 кг (8-10 бр.), зелени домати 800 г (10 бр.), червен пипер 5 г (1 чаена лъжичка), сол и черен пипер.
Месото, нарязано на средно големи парчета, и лукът, нарязан на ситно, се слагат в тенджера заедно с мазнината. Посоляват се, похлупват се плътно с капака и се задушават на тих огън, без да се бъркат. Когато омекне лукът, се прибавят червеният пипер и нарязаните на филийки картофи и зелени домати. Ястието се залива с топла вода, посолява се и се оставя да ври на тих огън. При поднасянето се поръсва с черен пипер.

 

НАЧАЛО 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

 

Copyright © 2011
Рецепти за всеки вкус
Начало   |   Рецепти   |   Диети   |   Продукти   |   Здраве   |   Контакти   |   Реклама