≡ Menu

Свински шницели по Италиански

Необходими продукти:
2 бр. свински шницели
1/2 глава лук
1/2 ч.л. (3 г) босилек
1/2 ч.л. (3 г) мащерка
250 г домати
сол
черен пипер
150-200 г кашкавал
250 г гъби
масло
мазнина за пържене
1 и 1/4 ч.ч. (250 мл.) доматен сок

Начин на приготвяне:
Шницелите се натриват със сол, червен пипер, босилек и мащерка и се изпържват от двете страни в гореща мазнина.
Изваждат се, поставят се на топло, а в същата мазнина се запържват подправените със сол и черен пипер филийки домати.
Шницелите се нареждат върху доматите и се ограждат със задушените в масло гъби.
Заливат се с доматения сок и се поръсват с настъргания кашкавал.
Ястието се запича леко, колкото да се разтопи кашкавала.

Време за приготвяне: 45 минути

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!