Задушен свински дроб по градинарски
Рейтинг: Сложност: Изпробвана: 2 Любима на 74 готвача |
Снимката е добавена от tillia
Необходими продукти
- • 500 г свински черен дроб
- • 1/3 ч.ч. брашно
- • 1/3 ч.ч. олио
- • 2 глави лук
- • 2 бр. моркови
- • 1 ч.л. червен пипер
- • 1 ч.ч. доматен сок
- • 1/2 ч.л. смлян черен пипер
- • 2 с.л. нарязан магданоз
- • сол
Начин на приготвяне
Дробът се почиства, нарязва се на хапки, овалва се в брашното и се изпържва в олиото. След това се изважда, а в мазнината последователно се запържват лука и морковите. Поръсва се червения пипер, наливат се 2/3 ч.ч. топла вода, посолява се на вкус и се вари, докато кипне. Тогава се връща изпържения дроб, налива се доматения сок и се вари половин час. Ястието се поднася поръсено с черния пипер и нарязания на ситно магданоз.
Рецептата е добавена от Veroslava на 28 Ноември 2009 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
# 3 hrisi86 [Изпробвал рецептата] | Приготвих ястието точно по рецептата, само че добавих доста повече вода, тъй като само с 2/3 ч. ч. щеше да загори. Стана много вкусно. Съпругът ми хапна от него и като мезе за биричката, а по-късно за вчеря се изяде всичко. Отива в любимии ще се приготвя честичко. Благодаря за рецептата! [Изпробвана] | 8 Окт 2014 |
снимки от tillia [Изпробвал рецептата] |
13 Мар 2011 | |
# 2 tillia [Изпробвал рецептата] | Задуших лук, моркови и целина. Заместих червения пипер и дом. сок с доматено пюре. Черният дроб добавих само овалян в брашно, без да се запържва предварително. Ястието е лесно и вкусно. [Изпробвана] | 13 Мар 2011 |
# 1 mara_momchilova | Пробвайте и така! Смесете брашното с малко галета или царевично брашно. Когато изпържите парченцата дроб ги слагайте в иенска тенджера с капак. Отгоре сложете парче масло и разбъркайте. Когато задушите лука и вече е готов, прибавете една супена лъжица горчица, разбъркайте и залейте дроба. Така дроба става много вкусен и сочен. | 28 Ное 2009 |
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.