Свински руладини с аспержи
Рейтинг: Сложност: Любима на 7 готвача |
Снимката е добавена от krisi
Необходими продукти
- • 600 г свинско филе
- • 600 г зелени аспержи
- • 300 г бели аспержи
- • 300 г моркови
- • 150 г кашкавал
- • 330 мл бяло вино
- • сол, подправки на вкус (черен пипер, индийско орехче)
- • кашкавал
Начин на приготвяне
Месото се разрязва на шайби по около 2 см дебелина и накисва за няколко часа в бялото вино. Аспержите и морковите се измиват и почистват. Сваряват се по отделно в леко подсолена вода, като морковите и белите аспержи се варят по-дълго от зелените аспержи - те се нуждаят от десетина минути. Сварени вече се отцеждат от водата. Шайбите свинско се разстилат и оформят на тънко с помощта на чукче. Осоляват се и овкусяват с подправките. Върху всяко парче месо се полагат последователно тънка шайба кашкавал, тънък резен морков, няколко аспержи - зелени и бели, завива се на ролце, с помощта на клечка за зъби се запазва в навито състояние. С остатъка от бялото вино, ползвано като марината, с добавка на още (преценява се колко е като количество, колко като големина съдът за печене) и с още толкова количество вода се заливат наредените в тавичка руладини. Пекат се на средна или едно ниво по-долу скара, 200-220 C, наръсват се с кашкавал преди пълна готовност и запичат. Сервират се топли с гарнитура от останалото количество зеленчуци, овкусени с лимонов сок и сол или с подходящ сос.
Рецептата е добавена от krisi на 4 Май 2009 г.
Източник: http://dimitranas.blogspot.com/
Източник: http://dimitranas.blogspot.com/
Още рецепти за:
Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
снимки от krisi [Автор на рецептата] |
4 Май 2009 |
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.