Начало За нас Реклама Контакти

Свинско руло със спанак и гъби

Снимка за Свинско руло със спанак и гъби
90
Време за приготвяне: 90 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Богато и засищащо пролетно ястие, в което в симфония от вкусове са съчетани крехко свинско месо, гъби, пресен лук, спанак и кедрови ядки. Всичко това е допълнено със сметанов сос с аромат на розмарин.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 800 г свинско филе
  • 1 с. л. MAGGI® Вълшебен Вкус Градински подправки
  • 2 с. л. олио
  • за плънката:
  • 1 връзка пресен лук
  • 2 с. л. олио
  • 1 ч. ч. пресни или мариновани гъби, нарязани на филии
  • 2 с. л. бяло вино
  • 2 ч. ч. пресен спанак
  • 3 с. л. трохи от пълнозърнест хляб
  • 2 с. л. кедрови ядки или бадеми, нарязани на едро
  •   черен пипер на вкус
  • за соса:
  • 1 ч. ч. течна сметана
  • ½ глава лук, нарязана на ситно
  • 1 с. л. краве масло
  • 1 с. л. бяло вино
  • ½ ч. л. нарязан на ситно розмарин
  •   черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Месото се разрязва на ширина така, че да се получи тънък правоъгълник. Намазва се от двете страни с олио и се обтрива с MAGGI® Вълшебен Вкус Градински подправки.

  2. 2.

    За плънката олиото се загрява и в него се слага да се задуши лукът. Прибавят се гъбите и виното и се разбъркват, докато се изпари течността. Сипва се спанакът, разбърква се, докато завехне, прибавят се трохите и ядките и се отстранява от огъня. Подправя се с черен пипер.

  3. 3.

    Рулото се пълни с получената плънка и се завързва на няколко места с конец. Слага се да се пече за 30 мин. на 190°С.

  4. 4.

    Сосът се приготвя, като в сгорещеното масло се задушава лукът. Добавя се виното и след като се изпари, се слагат сметаната и розмаринът. Разбъркват се 1 мин. и се отстраняват от котлона. Рулото се нарязва на парчета и се сервира със соса и прясна салата.

Вариации - Сложете крем-сирене в плънката.

Галерия
Апр. 2008
Още подобни рецепти
Коментари