Панирани котлети от свинско месо
Необходими продукти
  • • 4 бр. котлети от свинско месо
  • • 2 бр. яйца
  • • 8 с.л. галета
  • • 8 с.л. брашно
  • • 2-3 с.л. растително масло
  • • 1 ч.ч. бульон
  • • костена отвара или подсолена вода
  • • 1/2 ч.л. захар
  • • лимонов сок или слаб ароматен оцет
  • • 1 парче хрян
  • • 1/2 с.л. стафиди
  • • сол
  • • черен пипер
  • • мазнина за пържене
  • • горчица по желание
Начин на приготвяне
Почистените и оформени котлети се начукват от двете стра­ни, цепват се на 2-3 места по периферията, посоляват се, поръсват се с черен пипер и се оставят да отлежат десетина ми­нути. Потапят се в разбитите яйца и галетата и се пържат от всяка страна по 4 минути. Към мазнината от пърженето се приба­вя растителното масло и в получената смес се запържва браш­ното до светложълто оцветяване. Като изстине, запръжката се разрежда с бульона и се подправя със захарта, настъргания хрян, предварително попарен, лимонов сок и горчица, слагат се стафидите и сосът се кипва. Оттегля се от огъня и се оставя да постои 15 минути. Сосът се сервира в сосиера.
Рецептата е добавена на 6 Март 2008 г.
Източник: "Аламинути", София Смолницка, 1988 г
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
# 1
vili777
любител с ренде
[Изпробвал рецептата]
Добра рецепта, много пъти съм я ползвала.
[Изпробвана]
30 Мар 2008

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня
> <


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.