Свински котлет със сос от горски гъби
Необходими продукти
  • • 350 г свински котлет (1 котлет)
  • • 2 с.л. зехтин
  • • 1 ч.л. мащерка
  • • 1 клонка мащерка за поднасяне
  • • 30 мл сухо бяло вино
  • • 20 г манатарки
  • • 20 г печурки
Начин на приготвяне
Котлета се овкусява със сол и черен пипер и се запържва в 1 с.л. зехтин от двете страни за 20 минути, до получаването на кафеникава коричка. Добавя се виното и след като заври, огъня се намалява и се оставя да къкри, докато се редуцира наполовина. В друг тиган се запържват гъбите в останалия зехтин за 5 минути, като се разбъркват периодично. Месото се поставя в чинията, гарнира се с гъбите и се украсява с клонка мащерка.

Рецептата е добавена от angellina на 10 Януари 2009 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
Няма коментари

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня
> <


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.