Свински котлети печени във фолио

Свински котлети печени във фолио

Продукти

  • 4 свински котлета или вратни пържоли
  • 100 гр. шунка
  • 200 гр. печурки
  • 1 с. л. лимонов сок
  • 1 домат
  • 1 с. л. зехтин
  • сол
  • млян черен пипер
  • 1/2 ч. л. мащерка (или няколко клончета прясна)
  • 2 скилидки чесън
  • 1 к. л. настъргана лимонова кора


Подсушават се пържолите и се нацепват краищата, по които има сланина.
Чесъна се обелва и се нарязва на тънки парченца. Шунката се нарязва на кубчета.
Гъбите се почистват и нарязват на тънко, след което се поливат с лимоновия сок.
Домата се обелва и нарязва на малки кубчета.
Пържолите се запържват в силно нагорещена мазнина от всички страни. Посоляват се и се поръсват с черен пипер.
Смесват се шунката, гъбите, доматите, лимоновата кора, мащерката и зехтина. Подправя се със сол и черен пипер. Разпределя се върху пържолите и се загъва стегнато с фолио.
Поставят се в тавичка и се пекат 25 минути в загрята фурна на 220 градуса.

 

Leave a Reply

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>