Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Задушени свински котлети със зеленчуци

Задушени свински котлети със зеленчуци

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6167852
Задушени свински котлети със зеленчуци
Снимка: Паулина Стоянова
1 / 2
10/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
8
"Стават толкова крехки и толкова ароматни, че се режат буквално с вилица"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 8 бр. котлети без кокал
  • гъби - 500 г ситни
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 2 глави големи
  • вино - 1 ч.ч. червено
  • сол - 4 щипки
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 100 мл
  • Гарнитура
  • картофи - 2 кг
  • сол - 1 с.л.
  • копър - 2 с.л. сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и изцеждаме пържолите. Начукваме ги с чукче и ги посоляваме с черен пипер и сол. Измиваме гъбите. Тези, които са малки, ги слагаме цели, тези който са малко по-големи ги режем на две.

Морковите ги обелваме и ги режем на по-дебели парчета. Лука го обелваме и нарязваме на полумесеци. В тенджера слагаме олио. Редим пържоли, ред моркови, лук и гъби, пак пържоли и пак зеленчуци.

Сипваме виното, слагаме чиния с дъното нагоре. Захлупваме и доливаме с вода да покрие чинията и слагаме капак.

Готвим ги на слаб огън на котлона, трябва леко да къкрят. Ако е необходимо, добавяме вода.

За гарнитура аз направих варени картофи с копър. Измих картофите и го сложих цели да се варят. След като са готови, ги изцеждам от водата и ги оставям да изстинат. Обелвам ги и ги нарязвам, подправям ги със сол и копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: