Необходими продукти:
4 свински пържоли
1-2 глави лук
2-3 скилидки чесън
2 филии черен хляб
1/2 ч.ч. бира
1 ч.ч. бульон
1 с.л. брашно
1 с.л. мас или олио
дафинов лист
черен пипер
1 ч.л. кимион
кората на 1 лимон
Начин на приготвяне:
Изпържете пържолите в мазнината и ги оставете на топло.
В същата мазнина запържете ситно нарязания лук, след което добавете брашното.
Отделно залейте средата на филиите с бульона и бирата и ги прибавете към лука.
Подправете с дафиновия лист и черния пипер и пуснете скилидките чесън.
Отгоре сложете пържолите и ги оставете да врат на тих огън.
Преди да ги свалите от котлона, подправете соса с кимиона и настърганата лимонова кора.
4 свински пържоли
1-2 глави лук
2-3 скилидки чесън
2 филии черен хляб
1/2 ч.ч. бира
1 ч.ч. бульон
1 с.л. брашно
1 с.л. мас или олио
дафинов лист
черен пипер
1 ч.л. кимион
кората на 1 лимон
Начин на приготвяне:
Изпържете пържолите в мазнината и ги оставете на топло.
В същата мазнина запържете ситно нарязания лук, след което добавете брашното.
Отделно залейте средата на филиите с бульона и бирата и ги прибавете към лука.
Подправете с дафиновия лист и черния пипер и пуснете скилидките чесън.
Отгоре сложете пържолите и ги оставете да врат на тих огън.
Преди да ги свалите от котлона, подправете соса с кимиона и настърганата лимонова кора.
- Тип ястие: основни с месо
- Кухня: българска
- Основни продукти: свинско месо
- Начин на приготвяне: варена, пържена
- Време за приготвяне: 60 - 120 минути