СВИНСКО С ГЪБИ В ГЪРНЕ

 Колкото и да държим на модерната кухня, трябва да си признаем, че ястията приготвени в гювеч са не по-малко любими. Гювечите са неразделна част от българската кухня и ако обичате свинско в комбинация с картофи, гъби, чесън и лук, то това е вашия гювеч.

Необходими продукти:

ОКОЛО 600 ГР СВИНСКО МЕСО, 400-500 ГР ГЪБИ, 2-3 МОРКОВА, 3-4 СРЕДНО ГОЛЕМИ КАРТОФА, 100 МЛ ЧЕРВЕНО ВИНО, 2 РАВНИ СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ БРАШНО, 3 СКИЛИДКИ ЧЕСЪН, 2-3 ЛИСТЕНЦА ДАФИНОВ ЛИСТ, ОКОЛО 30-40 МЛ ОЛИО.

Начин на приготвяне:

НАРЯЗВАМЕ МЕСОТО, ГЪБИТЕ НА ЕДРО, МОРКОВИТЕ НА КРЪГЧЕТА, ЛУКА НА ЕДРО, (КАКТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ОТ СНИМКИТЕ "СТЪПКА ПО СТЪПКА") КАРТОФИТЕ НА КУБЧЕТА. СИПВАМЕ В ГЪРНЕТО ОЛИОТО, ВЪРХУ НЕГО ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ, МЕСОТО И НАКРАЯ ГЪБИТЕ. СЛАГАМЕ ДАФИНОВИТЕ ЛИСТА. РАЗМИВАМЕ БРАШНОТО ВЪВ ВИНОТО, ДОЛИВАМЕ С ОКОЛО 200-300 МЛ ВОДА, ПОСОЛЯВАМЕ. ЗАХЛУПВАМЕ С КАПАКА И ПЕЧЕМ НА 180-200 ГРАДУСА ДО ПЪЛНА ГОТОВНОСТ. ЯСТИЕТО Е С НЕВЕРОЯТЕН ВКУС И АРОМАТ. ПРОБВАЙТЕ И СПОДЕЛЕТЕ. ДА ВИ Е СЛАДКО.

Стъпка 1


СВИНСКО С ГЪБИ В ГЪРНЕ -Стъпка-4045
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

Стъпка 2


СВИНСКО С ГЪБИ В ГЪРНЕ -Стъпка-4046
НАРЕЖЕТЕ ГЪБИТЕ НА ЕДРО

Стъпка 3


СВИНСКО С ГЪБИ В ГЪРНЕ -Стъпка-4047
ПОЧИСТЕТЕ И НАРЕЖЕТЕ ЛУКА НА ЕДРО

Стъпка 4


СВИНСКО С ГЪБИ В ГЪРНЕ -Стъпка-4048
КАРТОФИТЕ НА ЕДРИ КУБЧЕТА

Стъпка 5


СВИНСКО С ГЪБИ В ГЪРНЕ -Стъпка-4049
МОРКОВИТЕ НА КРЪГЧЕТА

Стъпка 6


СВИНСКО С ГЪБИ В ГЪРНЕ -Стъпка-4050
НА ДЪНОТО НА ГЪРНЕТО ИЗСИПЕТЕ МАЗНИНАТА, СЛЕД ТОВА ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ

Стъпка 7


СВИНСКО С ГЪБИ В ГЪРНЕ -Стъпка-4051
ОТГОРЕ ПОДРЕДЕТЕ НАРЯЗАНОТО НА ЕДРИ ХАПКИ МЕСО

Стъпка 8


СВИНСКО С ГЪБИ В ГЪРНЕ -Стъпка-4052
ОТГОРЕ ПОКРИВАМЕ С ЕДРО НАРЯЗАНИТЕ ГЪБИ

Стъпка 9


СВИНСКО С ГЪБИ В ГЪРНЕ -Стъпка-4053
СЛАГАМЕ СКИЛИДКИТЕ ЧЕСЪН

Стъпка 10


СВИНСКО С ГЪБИ В ГЪРНЕ -Стъпка-4054
ДАФИНОВИЯ ЛИСТ

Стъпка 11


СВИНСКО С ГЪБИ В ГЪРНЕ -Стъпка-4055
В ЧЕРВЕНОТО ВИНО РАЗБЪРКВАМЕ БРАШНОТО

Стъпка 12


СВИНСКО С ГЪБИ В ГЪРНЕ -Стъпка-4056
ЗАЛИВАМЕ ЯСТИЕТО

Стъпка 13


СВИНСКО С ГЪБИ В ГЪРНЕ -Стъпка-4057
ПОРЪСВАМЕ МАЛКО С ОЛИО

Стъпка 14


СВИНСКО С ГЪБИ В ГЪРНЕ -Стъпка-4058
ПОСОЛЯВАМЕ И ЗАЛИВАМЕ С ОКОЛО 200-300 МЛ ВОДА. ЗАХЛУПВАМЕ С КАПАК И ПЕЧЕМ НА 180-200 ГРАДУСА ДО ПЪЛНА ГОТОВНОСТ.

Стъпка 15


СВИНСКО С ГЪБИ В ГЪРНЕ -Стъпка-6732

ГОТОВО ЗА ХАПВАНЕ

Стъпка 16


СВИНСКО С ГЪБИ В ГЪРНЕ -Стъпка-6733

В БЛИЗЪК ПЛАН