Салата от маруля с ягоди
опитайте тази рецептаСупа от агнешки главички със...
опитайте тази рецептаАгнешко бутче върху дроб-сарма
опитайте тази рецептаВеликденски празничен венец
опитайте тази рецепта-
Рецепти по категории
- Салати и гарнитури
- Предястия
- Супи
- Сосове и дипове
- Тестени изделия
- Десерти
- Напитки
- Ястия без месо
- Ястия с месо
- Чуждестранна кухня
- Зимнина и консервиране
- Разни
- Бебешки и детски храни
- Празници
-
Последно разгледани
- Кебап от свински сърца
Кебап от свински сърца
-
Вкусна гозба от свински сърца с гарнитура по желание
Време за подготовка:
40 минутиВреме за изпълнение:
40 минутиБрой порции:
4Необходими продукти:
3 бр.свински сърца 2-3 глави лук 200гр.гъби 1/2 чаша червено вино чубрица черен пипер сол за гарнитура - сварен оризНачин на приготвяне:
Сърцата се измиват добре под течаща вода и се нарязват на кубчета(2х2см),като се отстраняват всички жилки и мазнини.
В тиган се сгорещяват няколко лъжици олио и се слагат нарязаните сърца да се
пържат.Задушават се на среден огън,докато изври всичкия сок,който си пуснат.
Лукът и гъбите се нарязват на едро и се добавят при вече леко запържените сърца.
След като омекнат,ястието се подправя с чубрица,пипер и
сол,и се залива с виното.Оставя се за минутка да поври,а след това огъня се
намалява и съда се похлупва с капак.
Достатъчни са 15 минути гозбата да покъкри и е готово.
Поднася се върху канапе от сварен бял ориз.
-
Гъши дроб върху ябълка със сос от червено вино
Обелва се ябълката и се срязва на две равни части, след което в подходящ съд се залива с червеното вино, в което е добавена захарта. Слага се на котлона и се вари на умерен огън, като се обръща ябълката няколко пъти,...
вижте цялата рецепта за: Гъши дроб върху ябълка със сос от червено вино -
Шишчета от говежд черен дроб и тиквички
Дървените шишчета трябва да престоят накиснати във вода за около час, за да не изгарят. Черния дроб се измива, нарязва на кубчета, поръсва се със сол и черен пипер и се оставя в хладилника за 1 час. Тиквичките се...
вижте цялата рецепта за: Шишчета от говежд черен дроб и тиквички -
Свински дроб на фурна
Дробът се нарязва на хапки, измива се под течаща студена вода и се слага в купа със 150 мл прясно мляко. Оставя се да престои 2 часа. Отцежда се добре. На дъното на намаслена тава нареждаме обелени и нарязани на шайби...
вижте цялата рецепта за: Свински дроб на фурна -
Пържен гъши дроб
Дробът се слага да се свари в солена вода като се и изпенва. Оцежда се добре и се пържи в сгорещено олио.
вижте цялата рецепта за: Пържен гъши дроб -
Кюфтенца от телешки мозък
Изчистения от ципите мозък запържете в маслото, прибавете ситно нарязания магданоз и счукан черен пипер, сол на вкус, 1 яйце. Разбъркайте добре. Като изстине, прибавете второто яйце и брашно. С лъжица пускайте от...
вижте цялата рецепта за: Кюфтенца от телешки мозък -
Лесна дроб-сърма
Дробчетата се измиват и попарват за 5-6 мин. Бульонът се прецежда и с него се залива ястието. Дробчетата се нарязват и се слагат в тавата, където сме сложили задушения лук и ориз. Добавяме червения пипер, солта, олио и...
вижте цялата рецепта за: Лесна дроб-сърма -
Дроб сарма с пилешки дробчета
Дробчетата се измиват, почистват и заедно с едро нарязания лук се сваряват в литър и половина подсолена вода. Нарязват се на парчета. Прибавят се натрошеното кубче пилешки бульон,олиото, ориза и подправките- черен...
вижте цялата рецепта за: Дроб сарма с пилешки дробчета -
ТОРТА С ЧЕРЕН ДРОБ
Черният дроб се изкисва,нарязва се на късчета и се смила в блендер или месомелачка.Добавят се яйцата,млякото и брашното и се забърква смес с консистенцията на палачинково тесто.Посолява се. В загрято тиганче с няколко...
вижте цялата рецепта за: ТОРТА С ЧЕРЕН ДРОБ -
Мусака от дробчета и ориз
Дробчетата се измиват, почистват и сваряват в подсолена вода, заедно с пилешкия бульон. Оризът се смесва с поправките и около 2 ч.ч. вода и се разтила в тава. Пече се в умерена фурна докато поомекне. Отгоре се нарежат...
вижте цялата рецепта за: Мусака от дробчета и ориз -
Пълнени гъби с пилешки сърца и доматен сос
Приготвяне:Запържваме дребно нарязания лук с олиото, прибавяме нарязаните на дребно пилешки сърца, индийско орехче, джинджифил, черен пипер, пикантина. С тази смес пълним гъбите, сипваме във всяка гъба по една...
вижте цялата рецепта за: Пълнени гъби с пилешки сърца и доматен сос