рецепта

Винен кебап

Винен кебап

Рецепта за Винен кебап - рецепта за класически и любим на всички винен кебап. Чудесен, вкусен и много, много ароматен кебап от нашата национална кухня :-) Сгответе нашата рецепта и я поднесете с варен ориз!
4.03 5 34

Свинско месо

Подготовка: 10 мин.

Готвене: 30 мин.

Порции: 4-6

Българска

Рецептата "Винен кебап" беше добавена на

Има много коментари

Продукти

свински шол 500 г
олио 25 мл
краве масло 1 с. л.
кромид лук 75 г
доматено пюре 1 с. л.
брашно 1 ч. л.
червено вино 50 мл
червен пипер 1/2 ч. л.
смлян черен пипер щипка
черен пипер 3 зърна
Дафинов лист
сол

• За рецептата "Винен кебап" месото се измива и се нарязва на парченца по 25-30 г.

• Поръсва се със солта, черния пипер и дребно нарязания лук.

• Поставя се в тенджера или тиган със загрято олио.

• Задушава се до изпаряването на отделената от продуктите вода.

• Поръсва се с червен пипер.

• Полива се с разреденото доматено пюре и половината от виното.

• Задушава се на тих огън, докато не остане на мазнина.

• Залива се с малко горещ бульон.

• Щом омекне месото, се прибавят останалата част от виното, дафиновия лист, черния пипер на зърна и запърженото с прясно масло брашно.

• Фурната за рецептата "Винен кебап" се загрява на 180 С.

• Виненият кебап се слага във фурна и се задушава до окончателното омекване на месото.

• Гарнира се със задушен в масло ориз


Бележки

** Рецепта за Винен кебап - рецепта за класически и любим на всички Винен кебап. Чудесен, вкусен и много, много ароматен кебап от нашата национална кухня :-)