рецепта
Винен кебап
Гответе с мен
Свинско месо
Подготовка: 10 мин.
Готвене: 30 мин.
Порции: 4-6
Българска
Рецептата "Винен кебап" беше добавена на
Продукти
свински шол | 500 г |
олио | 25 мл |
краве масло | 1 с. л. |
кромид лук | 75 г |
доматено пюре | 1 с. л. |
брашно | 1 ч. л. |
червено вино | 50 мл |
червен пипер | 1/2 ч. л. |
смлян черен пипер | щипка |
черен пипер | 3 зърна |
Дафинов лист | |
сол |
Приготвяне
• За рецептата "Винен кебап" месото се измива и се нарязва на парченца по 25-30 г.
• Поръсва се със солта, черния пипер и дребно нарязания лук.
• Поставя се в тенджера или тиган със загрято олио.
• Задушава се до изпаряването на отделената от продуктите вода.
• Поръсва се с червен пипер.
• Полива се с разреденото доматено пюре и половината от виното.
• Задушава се на тих огън, докато не остане на мазнина.
• Залива се с малко горещ бульон.
• Щом омекне месото, се прибавят останалата част от виното, дафиновия лист, черния пипер на зърна и запърженото с прясно масло брашно.
• Фурната за рецептата "Винен кебап" се загрява на 180 С.
• Виненият кебап се слага във фурна и се задушава до окончателното омекване на месото.
• Гарнира се със задушен в масло ориз