Пилешки рула с гъби и синьо сирене

на

Продукти (за 2 порции):

  • 400 г пилешко (пуешко) филе
  • 4-5 бр пресни печурки
  • 60 г кашкавал
  • 60 г синьо сирене
  • сол, черен пипер
  • масло

За панировката:

  • брашно за овалване
  • 1 разбито яйце
  • сусам
  • олио

 

Приготвяне:

Гъбите се измиват и нарязават. Задушават се 1-2 минути в малко разтопено масло.

Филетата се начукват с дървено чукче на тънки пържолки.

Гъбите се разпределят върху пържолките. Върху гъбите се слага парче кашкавал  и парче синьо сирене. Навиват се внимателно на рулца и се закрепват с клечка за зъби.

Овалват се в двойна панировка от брашното, яйцето и сусама.

Изпържват се в сгорещена мазнина на по няколко минути от всяка страна до придобиване на златиста коричка.

Готовите рула се сервират топли!

3 коментара Добавяне

  1. Мими каза:

    Чудесни рулца, много апетитно изглеждат! Поздрави 🙂

  2. Danyela каза:

    Вики, изглеждат страшно вкусни! Поздрави!

  3. Vicky каза:

    Дани, Мария Благодаря!
    Наистина много вкусни станаха 🙂

Вашият коментар