Продукти (за 2 порции):
- 400 г пилешко (пуешко) филе
- 4-5 бр пресни печурки
- 60 г кашкавал
- 60 г синьо сирене
- сол, черен пипер
- масло
За панировката:
- брашно за овалване
- 1 разбито яйце
- сусам
- олио
Приготвяне:
Гъбите се измиват и нарязават. Задушават се 1-2 минути в малко разтопено масло.
Филетата се начукват с дървено чукче на тънки пържолки.
Гъбите се разпределят върху пържолките. Върху гъбите се слага парче кашкавал и парче синьо сирене. Навиват се внимателно на рулца и се закрепват с клечка за зъби.
Овалват се в двойна панировка от брашното, яйцето и сусама.
Изпържват се в сгорещена мазнина на по няколко минути от всяка страна до придобиване на златиста коричка.
Готовите рула се сервират топли!
Чудесни рулца, много апетитно изглеждат! Поздрави 🙂
Вики, изглеждат страшно вкусни! Поздрави!
Дани, Мария Благодаря!
Наистина много вкусни станаха 🙂