ДРУГИ РЕЦЕПТИ - рецепти за десерти |
|
|
Заливаме овесените ядки с топло мляко, в което сме ... |
|
|
Нарязват се кроасаните на филийки, намазва се ... |
KОМЕНТАРИ (1) |
|
|
В купа смесете маргарина и мармалада. Всяка бисквита ... |
KОМЕНТАРИ (4) |
|
|
Разбийте захарта и яйцето с миксер, до пухкавост. ... |
|
|
Прилича на българско реване, но не със захарен сироп, ... |
|
Лимоново руло |
|
Рейтинг: |
|
Гласувай: |
Порции: 6 |
Трудност: 2 |
Приготвяне: |
Готвене: 20 минути |
Калории: |
Описание: |
|
Продукти: |
4 яйца
4 с.л.захар
1/2 ч.чаша брашно
Крем
1 ч.чаша захар
1 яйце
1/2 ч.чаша брашно
1/2 измит добре лимон, почистен от семената
пудра захар
|
Начин на приготвяне: |
Блатът приготвяме, като разбием с миксер на висока скорост яйцата и захарта, и при непрекъснато бъркане прибавяме постепенно и брашно. Печем пандишпана в намазнена и набрашнена тавичка, на умерена температура. Проверяваме с клечка за зъби, дали блатът е готов.
За да приготвим крема отново с миксер или тел разбиваме яйцето със захарта, добавяме брашното, 1 ч.чаша вода, настърганата кора от лимона, както и сокът му и варим ба слаб огън, докато кремът се сгъсти.
Топлият крем изсипваме върху изстиналия блат.С кърпа навиваме руло и го поръсваме с пудра захар. |
Съвет на готвача: |
|
Питие: |
|
|
|
Няма добавени коментaри към тази статия. |
|