Необходими продукти:
300 г свинско месо
1 глава лук или 1 стрък праз
1-2 домата
1 зелена чушка
4-5 картофа
чубрица
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на парчета, лука – на филийки, чушката – на ивички, картофите – на кубчета и настържете доматите. Смесете всичко в подходящ съд и разбъркайте добре.
Подправете получената смес с черен пипер, посолете и я изсипете в предварително намазнените гювечета.
Във всяко гювече сипете по 1 к.ч. вода и ги запечете във фурната.
Поднесете ги поръсени с чубрица.
300 г свинско месо
1 глава лук или 1 стрък праз
1-2 домата
1 зелена чушка
4-5 картофа
чубрица
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на парчета, лука – на филийки, чушката – на ивички, картофите – на кубчета и настържете доматите. Смесете всичко в подходящ съд и разбъркайте добре.
Подправете получената смес с черен пипер, посолете и я изсипете в предварително намазнените гювечета.
Във всяко гювече сипете по 1 к.ч. вода и ги запечете във фурната.
Поднесете ги поръсени с чубрица.
- Тип ястие: основни с месо
- Кухня: българска
- Основни продукти: свинско месо, картофи
- Начин на приготвяне: печена
- Време за приготвяне: 60 - 120 минути