Продукти:
- 500 г кайма смес
- 200 г гъби
- 2-3 моркова
- 2 големи глави кромид лук
- 1 кофичка заквасена сметана (400 г)
- 100 мл бульон
- 2-3 с л масло
- сол, черен пипер
- брашно за овалване
- олио за пържене
Приготвяне:
Едната глава лук се настъргва на ситно.Омесва се с каймата и черния пипер. Оформят се малки кюфтенца, който се овалват в брашно и се изпържват в олио.
Другата глава лук се нарязва на ситно. Нарязват се и гъбите на четвъртинки, а морковите на колелца. Нарязаните зеленчуци се задушават в маслото за кратко.
В глинен съд се слагат половината зеленчуци. Отгоре се нареждат кюфтенцата. Покриват се с останалите зеленчуци. Заливат се със сметаната разбъркана с бульона.
Пекат се с похлупен капак на умерена фурна до готовност.
Други рецепти за вкусни кюфтета:
Чакам я с нетърпение, много добре изглеждат тези кюфтенца!
Хубава вечер!
Прекрасна снимка, Вики!
И аз я чакам 🙂
Хубава неделя :))