рецепта

Рибена супа с праз

Рибена супа с праз

1 5 1

Супи от риба

Българска

Рецептата "Рибена супа с праз" беше добавена на

Добави коментар

Продукти

филе бяла риба 200 г
праз лук 100 г
топено сирене 100 г
зеленчуков бульон 700 мл
кромид лук 1 глава
брашно 1 с. л.
краве масло 1 с. л.
олио 1 с.л.
сол
смлян черен пипер
Копър
Магданоз

• Кромидът се нарязва на малки кубчета.

• В тенджерата се сгорещяват олиото и кравето масло.

• Изпържва се лукът до златист цвят.

• Поръсва се с брашно и се запържва за кратко.

• Залива се с горещ бульон.

• Всичко се разбърква добре, за да няма буци.

• Супата кипва.

• Празът се почиства и се нарязва на тънки шайби.

• Изсипва се в супата и се вари 1-2 минути.

• Прибавя се топеното сирене и се разбърква.

• Когато сиренето се разтопи се добавя рибата, нарязана на малки парченца.

• Супата се довежда до кипване, след което огънят се изключва.

• Тенджерата се похлупва.

• Рибената супа с праз се оставя да престои 10-15 минути.

• Разпределя се по чинии и се поръсва по желание със ситно нарязаните подправки.