рецепта
Рибена супа с праз
Гответе с мен
Супи от риба
Българска
Рецептата "Рибена супа с праз" беше добавена на
Продукти
филе бяла риба | 200 г |
праз лук | 100 г |
топено сирене | 100 г |
зеленчуков бульон | 700 мл |
кромид лук | 1 глава |
брашно | 1 с. л. |
краве масло | 1 с. л. |
олио | 1 с.л. |
сол | |
смлян черен пипер | |
Копър | |
Магданоз |
Приготвяне
• Кромидът се нарязва на малки кубчета.
• В тенджерата се сгорещяват олиото и кравето масло.
• Изпържва се лукът до златист цвят.
• Поръсва се с брашно и се запържва за кратко.
• Залива се с горещ бульон.
• Всичко се разбърква добре, за да няма буци.
• Супата кипва.
• Празът се почиства и се нарязва на тънки шайби.
• Изсипва се в супата и се вари 1-2 минути.
• Прибавя се топеното сирене и се разбърква.
• Когато сиренето се разтопи се добавя рибата, нарязана на малки парченца.
• Супата се довежда до кипване, след което огънят се изключва.
• Тенджерата се похлупва.
• Рибената супа с праз се оставя да престои 10-15 минути.
• Разпределя се по чинии и се поръсва по желание със ситно нарязаните подправки.
Етикети: супи от риба